Skip to content

Stel je voor…
van fysieke beweging tot een gezonde lunch op school.

Bevlogen en leergierig als ze is, wist Carina al op jonge leeftijd dat ze het onderwijs in wilde. Op de manege ontwaakte haar didactisch talent. Inmiddels begeleidt Carina leerlingen als intern begeleider. Met haar lange staat van dienst is ze een vaste waarde op haar school. Haar ambitie is om een passende leerplek te bieden aan ieder Rotterdams kind. Haar pedagogisch gereedschap breidt ze daarom nog steeds uit. Nieuwsgierig als ze is naar de verschillende theorieën voor allerlei oplossingen, is ze nu bezig met de opleiding Master Educational Needs. Alles om haar ambitie te verwezenlijken!

Carina Rhijnen

Rol

Intern begeleider, didactisch coach

Onderwijsdroom

Een passende leerplek voor ieder kind.

Jezelf ontwikkelen is onbegrensd

‘Mijn carrière begon letterlijk hier op deze school als LIO-stagiaire in de middenbouw. Daarna heb ik 20 jaar voor de klas gestaan, altijd in de bovenbouw. Nog steeds heb ik het enorm naar mijn zin. Tijdens de coronaperiode begon ik in de functie intern begeleider. Het is een fijne rol. Ik sta altijd open voor frisse perspectieven in het onderwijs. Het is geweldig om die masteropleiding te volgen, die ik dit schooljaar hoop af te ronden.’

Onderwijs, de basis voor een leuk leven

‘Het onderwijs heeft mijn hart gestolen. Ja, het is pittig, maar je hebt enorm veel eer van je werk als jonge talenten een grote groei doormaken. Los van het werk en mijn master, ben ik ook manager van het Dordrechtse herenteam ijshockey. Om alle ballen hoog te houden, ben ik steeds bezig prioriteiten te stellen en een goede balans te houden tussen privé en werk. Natuurlijk neem ik werk weleens mee naar huis, maar het moet vooral op school gebeuren.’

Fit en gezond leren

‘Gezond en fit zijn is voor mij heel belangrijk. In mijn persoonlijke leven en juist ook voor jonge leerlingen. Als school vinden wij dit een heel belangrijk thema. Naast fysieke beweging, ben ik ook trots dat we hier voor iedere leerling een gezonde lunch verzorgen. Als die basis goed is, dan gaat het leren ook een stuk beter.’

Verrijkend onderwijs

‘Iedere leerling verdient een passende plek om zichzelf te ontwikkelen, vind ik. Soms start een leerling op een school, maar lukt het niet helemaal. Helaas zijn de wachtlijsten lang en duurt het soms een tijd voordat een leerling een goede plek heeft. Ik zou best wel een dag met de minister van Onderwijs willen optrekken, zodat zij ziet wat er nu echt in de praktijk speelt. Om dan vervolgens samen een aanpak te bedenken die hierop aansluit.’

Ik probeer leerlingen zelfvertrouwen en een gevoel van veiligheid te geven zodat ze tot de mooiste prestaties op school kunnen komen.

Ook onderdeel worden van SARO?

Back To Top