Skip to content

Stel je voor…
een carrièreswitch van kantoorbaan naar klaslokaal.

Met een hbo-diploma Communicatie en de nodige werkervaring op zak, kwam de vrolijke Rabia Mahabier het onderwijs zij-instromen. Ze verruilde haar kantoorbaan voor het onderwijs en ging de pabo volgen. Het voordeel daarvan was dat ze direct voor de klas stond. Deze mooie combinatie heeft ervoor gezorgd dat ze haar onderwijsplek vond. De middenbouw lonkte, maar plots kwam een plek in de bovenbouw vrij. Sindsdien is ze verliefd op haar groepen 6 en 7.

Ik ben Rabia Mahabier

Rol

Leerkracht groep 6-7 sbo, groep 7 regulier

Onderwijsdroom

Een leerling zelfvertrouwen meegeven voor een goede voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Van inspiratie naar actie ‘

Ik haal mijn inspiratie voor mijn lessen echt overal vandaan. Van kennisartikelen tot een onderwijsgroep. Waar ik ook kom, ik zie altijd wel dingen waarmee ik iets in de klas wil doen. Het mooie is dat ik ook echt de vrijheid krijg om uit te proberen. Diezelfde vrijheid geef ik ook weer terug aan de leerlingen. Zo laat ik in mijn lessen de leerlingen regelmatig samenwerken en ontdekken.’

Wat zeggen de leerlingen?

‘Ik weet dat ze zeggen dat ik streng kan zijn, maar ook leuk. Wanneer er goed gewerkt is en al het werk af is, dan is er tijd voor plezierige dingen. Het onderwijs vind ik echt heel leuk, maar het is ook veel. De leerlingen maken alles goed. Ze zijn zo enthousiast, zitten vol verhalen die ze direct vertellen zodra ze de kans krijgen.’

Wereldwijsheid in de klas

‘Rotterdam is mijn stad. Ik ben er geboren en woon er nog steeds. De mix van verschillende afkomsten en culturen integreer ik regelmatig in de lessen. Zo zijn we nu bezig met een project waar de leerlingen een landenvlag knutselen. Ze mogen elk land kiezen, bijvoorbeeld waar hun ouders vandaan komen, of waar ze zelf meer over willen weten. Vervolgens gaan we op zoek naar weetjes en feitjes over dat land. We vieren verschillende feestdagen met elkaar in de klas. Onze ‘boterhammenmoeders’ verzorgen dan wat lekkers dat daarbij past.’

De brug tussen basisschool en brugklas

‘Ik gun alle leerlingen een nog betere voorbereiding op het voortgezet onderwijs. Ze gaan nu naar open dagen, maar dat is te weinig. Het liefst laat ik hen vanaf groep 7 al dagen meelopen, zodat ze daar echt kennis mee kunnen maken. Binnen het onderwijs is er echt nog ruimte om het primaire onderwijs beter aan te laten sluiten op het vervolgonderwijs, dus een soepele overgang van basisschool naar de brugklas.’

Ik haal mijn inspiratie voor de lessen echt overal vandaan. Uit artikelen en het dagelijks leven.

Ook onderdeel worden van SARO?

Back To Top