Skip to content

Ik hoor en ik zie je

De bijzondere levensspreuk Mij zien en mij horen probeert leerkracht Adila Abbadi elke dag over te brengen op haar gezin, vrienden en haar leerlingen. Haar kracht is dat ze de sleutel van elk kind weet te vinden. Ze is een aantal keer gewisseld van school binnen Kind en Onderwijs Rotterdam. Hoe weet zij steeds een fijn klassenklimaat te organiseren? En hoe krijgt ze de kinderen aan het leren?

 

‘De reden dat ik het onderwijs ben ingegaan is heel persoonlijk. In de brugklas merkten we al snel dat ik een hoger niveau aan kon dan de andere leerlingen. Mijn ouders wilden het even aankijken, want wisselen van school kon altijd nog. Als puber in de grote boze stad doe je dat niet zomaar. Uiteindelijk heb ik met twee vriendinnen besloten om toch over te stappen.

Helaas mochten we niet weg van de directie, omdat ze graag de goede leerlingen wilden behouden op school. Dat was voor mij een harde klap. Mijn mentor zag het aan me en vroeg wat ik nodig had. Een handtekening! riep ik uit. Voordat ik het wist, had hij een handtekening gezet onder mijn cijferlijst en gooide de pen op tafel en zei: “Heel veel succes in je leven’’. Tot op de dag van vandaag was dit een keerpunt in mijn leven, want hij zag mij echt. Daar ging ik dan, elke dag fietsend van Kralingen naar Beukelsdijk.

Toeval bestaat niet! Afgelopen jaar keek ik met mijn dochter mee tijdens een online scholenbeurs en toen ik opeens die docent zag die zo in mij geloofde. Ik wilde hem zo graag vertellen wat hij voor mij destijds heeft betekend. Afgelopen zomer ging ik met collega’s wat eten en daar zat mijn oude mentor toevallig ook. Ik ben aan zijn tafel gaan staan en heb hem verteld dat hij voor mij het verschil heeft gemaakt. Dat ik zelf nu in het onderwijs zit en het met zoveel passie doe.

Het mag nooit meer gebeuren dat mensen je lager inschatten dan dat je daadwerkelijk aan kunt. Daarom breng ik op de kinderen over dat ik ze hoor en zie. Niet alleen hun verhalen hoor ik, maar ook hun ontwikkeling en thuissituatie volg ik. Het onderwijs verandert gelukkig en daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Elke dag maak ik mij daar sterk voor. Dat geeft betekenis aan mijn werk binnen Kind en Onderwijs Rotterdam.’

Back To Top