Skip to content

Basisschool Het Spectrum wéér Excellent!

De Inspectie van het onderwijs heeft Het Spectrum wéér beloond met het predicaat ‘Excellente School’.

Het Spectrum krijgt het predicaat excellent in gezamenlijke zorg voor goed onderwijs. Vanmorgen is dit goede nieuws gevierd: Jasmijn Kester heeft het nieuws samen met Lia Vermeulen (Jurylid Excellente Scholen po) op de school bekend gemaakt. De kinderen kregen een lekker ijsje en de teamleden een taartje om dit mooie bericht te vieren.

“De school is een voorbeeld voor alle scholen in Nederland” zei mevrouw Vermeulen. De stichting is enorm trots op de kinderen en de collega’s, want het is de kers op de taart voor het harde werken. Op deze manier kunnen ze kinderen in Nesselande het beste onderwijs geven! Het Spectrum mag zich met recht en vol trots weer een excellente school noemen!

Unieke prestatie

De toekenning van het predicaat ‘Excellente School’ betekent dat een school onderwijs biedt van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheidt van andere goede scholen door nóg beter te zijn met een specifiek profiel. De school heeft het excellente onderwijs geborgd en doorontwikkeld in en na een periode van Corona dat is echt een unieke prestatie waar Rotterdam trots op mag zijn. Het is een erkenning voor buitengewone kwaliteit en geeft een compliment aan iedereen die bijdraagt aan die kwaliteit: de leerlingen, het team, de ouder en het bestuur.

Toelichting op het profiel gezamenlijke zorg voor goed onderwijs.

Het excellentie profiel van de school is relevant. De gezamenlijk zorg voor kwaliteit leidt tot passend onderwijs voor de leerlingen. Het kwaliteitssysteem op het Spectrum is doorgevoerd in alle lagen van de organisatie. Bij alles wat ze doen hebben ze de kwaliteitscyclus voor ogen en worden elke dag een beetje beter. Ze leggen de verantwoordelijkheden laag in de organisatie en werken met specialisten die van onderaf monitoren en begeleiden. Ze werken elke dag met alle geldingen aan goed georganiseerd onderwijs. Het zit in de leerkracht, in de inzet van de systematiek van LEERKRACHT, op schoolniveau, op groepsniveau op leerling niveau. Dit betekent voor leerkrachten dat vanuit de methodiek van LEERKRACHT zij zich mede verantwoordelijk voelen en werken aan elke dag een beetje beter. Dit betekent voor de leerlingen: goede resultaten, eigenaarschap en stimulering van leerlingen zich optimaal ontplooien.

 

Vast in de Euromast

Toen de school in 2020 vierde dat ze het predicaat Excellent hadden gewonnen kwamen ze vast te zitten in de Euromast. Zie hier enkele nieuwsberichten daar over.

·        https://www.linda.nl/persoonlijk/euromast-euroscoop-rotterdam-vast-linda-van-oosten/

·        https://www.rijnmond.nl/nieuws/191701/schooldirecteur-over-vastzitten-in-euromast-na-anderhalf-uur-werd-het-minder-leuk

 

Back To Top