Skip to content
There is nothing to show here!
Slider with alias meerkracht-als-zij-instromer not found.

De weg van Anne Korten ging van docent beeldende kunst naar leerkracht: “Je bent nooit te laat om het onderwijs in te gaan”.

 

“Tien jaar geleden kwam ik als meisje uit Limburg naar Rotterdam voor de opleiding Docent Beeldende Kunst & Vormgeving aan de Willem de Kooning Academie. Tijdens mijn opleiding kwam ik er al snel achter dat mijn hart toch lag bij het primair onderwijs. Mijn stages en mijn LIO als vakdocent voor de beeldende vakken heb ik daarom op verschillende basisscholen gedaan.

Na mijn opleiding heb ik eerst op een middelbare school en bij BSO’s gewerkt. Ik had het daar redelijk naar mijn zin, maar toen ik las over de mogelijkheden via het zij-instroomtraject, dacht ik meteen: dit ga ik doen! Met de voorkennis die ik al had en de liefde voor het primair onderwijs, moest het lukken. Ik werk sinds januari bij Kind en Onderwijs en voor nu op een basisschool in Rotterdam-Noord. En waar ik stiekem al zo lang van droomde: ik mag mezelf eindelijk ‘juf van groep 4’ noemen.

Volgend jaar zit ik in de afrondingsfase van mijn studie. En daarna hoop ik voor leerlingen een juf te zijn, die ze zich over tientallen jaren nog steeds herinneren. Op welke school ik tegen die tijd werk? Dat weet ik nog niet, maar dat maakt het spannend en uitdagend. Soms heb ik het gevoel dat ik nog veel kan leren. Met de basis, een veilige sfeer en geborgenheid zit het wel goed. Ook dankzij de steun, de feedback en het vertrouwen van mijn collega’s en de directie. Kinderen zijn de drijfveer achter alles wat ik doe. En ik leer elke dag weer nieuwe dingen. Ze zijn constant in mijn gedachten en voor hen doe ik het allemaal.”

Back To Top