Als medewerker ouderbetrokkenheid ben je verantwoordelijk voor de opzet, vormgeving en uitvoering van diverse activiteiten ten behoeve van de ouderbetrokkenheid en –participatie binnen de samenwerking tussen school en de BSO-organisatie Kinder Service Hotels.

Over Albert Plesmanschool

Naam school: Albert Plesmanschool
Contactpersoon: Dhr. H. Goudappel
Plaats: Rotterdam
Sector: Basisonderwijs
Website: http://www.albertplesmanschool.nl/

Beschrijving:
De Albert Plesmanschool is centraal gelegen in de wijk Ommoord in Rotterdam en richt zich met betrekking tot haar leerlingenbestand op de hele wijk. De school werd in 1973 opgericht.

De Albert Plesmanschool is een Christelijke ontmoetingsschool.
Dit betekent dat er vanuit de Christelijke identiteit ruimte is samen te zijn met mensen van andere geloofsrichtingen, elkaar de ruimte te geven en elkaar te waarderen. Ruimte en waardering zijn dus kernwoorden. De ontmoeting van kinderen met verschillende godsdiensten wordt als een uitdaging gezien.
Het mag duidelijk zijn dat we open staan voor alle kinderen waarvan de ouders de uitgangspunten van de school onderschrijven of ten minste respecteren.

 

Vacature

Functietitel: Medewerker Ouderbetrokkenheid
Met ingang van: 01-04-2019
Sluitingsdatum: 17-3-2019
Soort vacature: parttime
Dienstverband: Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE: 0,8

Omschrijving
:
Het gaat om een functie waarbij je binnen de samenwerking tussen school en de BSO-organisatie Kinder Service Hotels diverse activiteiten ten behoeve van de ouderbetrokkenheid en –participatie opzet, vorm geeft en uitvoert.
Deze functie is nieuw voor de Albert Plesmanschool.
 
Aspecten van het werken aan ouderbetrokkenheid zijn bijvoorbeeld:
–          Meedenken en meewerken in het proces om ouderbetrokkenheid en –participatie te ontwikkelen naar educatief en pedagogisch partnerschap.
–          Bijeenkomsten voor ouders van (doelgroep)kinderen in de basisschoolperiode. Als begeleider van deze bijeenkomsten geef je ouders/verzorgers inzicht in de ontwikkeling van hun kind (waarbij de thema’s van de school en BSO worden “meegenomen”) en hoe
ze thuis met hun kind daarbij kunnen aansluiten.
–          Themabijeenkomsten en activiteiten in de ouderkamer, waarbij ouders elkaar kunnen ontmoeten en de rol van ouders als opvoeder kan worden versterkt.

De Albert Plesmanschool
–          heeft 10 groepen met ca. 300 leerlingen en ca. 25 collega’s;
–          heeft een gezellig team in een prima onderhouden gebouw;
–          is een christelijke ontmoetingsschool;
–          heeft als motto ‘als basis voor het uitvliegen’.
 
Vlieg je mee?
 

Solliciteren

Comments are closed.