Alle finalisten van de W&T (Wetenschap & Techniek) Challenge 010 zijn winnaars. Leerlingen van Rotterdamse BSO’s en basisscholen presenteerden donderdag 27 juni oplossingen over veiligheid in het verkeer en schone lucht in Het Spectrum.

De leerlingen kijken terug op een geslaagde dag. Phenix : ‘Ik vond het leuk dat de jury zoveel vragen stelde’. Bendt : ‘Ik vond het heel leuk vandaag en ook een beetje spannend. Ik heb geleerd hoe ik slijm kan maken’.

W&T Challenge 010

In 2020 is wetenschap en techniek verplicht op de basisschool. Samen met de gemeente Rotterdam wilde Kind en Onderwijs Rotterdam laten zien dat W&T goed in het lesprogramma is op te nemen. De W&T Challenge 010 bestaat uit vier ‘challenges’, waarvan de finale er één is. Leerkrachten en groepsleiders van bso’s kiezen zelf een challenge waaraan zij meedoen. In de klas of BSO zijn ook opdrachten gedaan. Wim Wesselius, procesexpert bij Shell en jurylid: ‘In mijn dagelijkse werk probeer ik ideeën om te zetten in processen. Ik vind het fantastisch om kinderen dat op hun eigen manier en deze leeftijd ook al te zien doen’.

Rotterdams Techniek en Technologiepact

De W&T Challenge 010 wordt georganiseerd door het Rotterdams Techniek en Technologiepact. In het Rotterdams Techniek en Technologiepact werken bedrijven, gemeente en onderwijs samen om jongeren vertrouwd te maken met techniek en technologie. Kind en Onderwijs Rotterdam maakt daar deel van uit en  hielp mede hierom met de organisatie van de W&T Challenge 010.

Comments are closed.