Sinds dit schooljaar maken de leerlingen van groepen 7 van de Van Asch van Wijckschool robots in de klas. Daarmee loopt de school voorop in een beweging die je op steeds meer basisscholen ziet. Er is aandacht voor het ontwikkelen van digitale vaardigheden bij leerlingen. Het past goed in de visie van onze stichting waarin staat dat we kinderen zo goed mogelijk willen voorbereiden op hun toekomst.

Robotica in de klas

De Van Asch van Wijckschool wordt geholpen door Stichting 010010. Iedere maand krijgen de leerlingen een nieuwe les robotica. De stichting heeft een jaarprogramma ontwikkeld waardoor kinderen steeds nieuwe kennis en vaardigheden leren. Vanuit een probleemstelling wordt van kinderen een oplossing gevraagd. Die oplossing moeten ze vervolgens in een concept uitwerken en presenteren. Er is geen goed of fout en iedere leerling maakt de robot zoals hij/zij dat graag wil. Mede daardoor vinden de leerlingen het geweldig om te doen vertelt meester Patrick.

Ook de wethouder is enthousiast

Wethouder Kasmi vindt het fijn om te zien dat de Rotterdamse kinderen aan de slag zijn gegaan met het maken van robots. Met het oog op de samenleving die ontzettend snel aan het veranderen is, ziet ook hij het belang van dit soort lesprogramma’s.  “Het is goed om kinderen voor te bereiden op de toekomst. Een belangrijk onderdeel daarvan is programmeren, alles wat met ICT te maken heeft en robotica. Want, we zien meer en meer dat voor de banen van morgen dit soort vaardigheden onmisbaar zijn.”

Het project blijft niet onopgemerkt

Divers media trokken in het kielzog van de wethouder mee. Zo maakte Rijnmond, De Havenloods en De Telegraaf er en een item van. Met name het filmpje van Rijnmond is de moeite van het bekijken waard.

Comments are closed.