Op 24 januari 2022 ontving de school het predicaat ‘Excellente School’, en is de derde school binnen Kind en Onderwijs Rotterdam die zich excellente school mag noemen. De Stelberg kreeg al eerder het oordeel GOED. Daar bovenop komt dus nu het oordeel van de Onderwijsinspectie dat de school excelleert op het gebied van kwaliteitszorg.

Dit predicaat is een erkenning voor buitengewone kwaliteit en geeft een compliment aan iedereen die bijdraagt aan die kwaliteit: de leerlingen, het team, de ouder en het bestuur.

De Stelberg krijgt die waardering voor het onderwerp: Samen voor een sterke kwaliteitscultuur

De Stelberg staat voor: Warm en betrokken, Samen groeien, Verwachtingsvol, Ruimte voor talent, Verbonden met elkaar. Deze kernwaarden zijn de basis voor alles wat ze doen, waar ze voor staan en waar ze op aangesproken mogen worden. De kernwaarden helpen om het onderwijs voor de leerlingen zo optimaal mogelijk te maken. Ze zijn doorweven in onze sterke kwaliteitscultuur waar ze samen elke dag aan werken; ieder vanuit zijn eigen betrokkenheid en verantwoordelijkheid.

De organisatiestructuur op De Stelberg zorgt voor een manier van werken die in alle lagen en processen terugkomt en met het dna verweven is: altijd planmatig en doelgericht. Alle collega’s hebben en krijgen hierin een rol, en mensen worden vanuit talent en ontwikkeling op de juiste plek ingezet.

Kwaliteitsgroepen en specialisten zijn de kracht van De Stelberg. Hierdoor verandert de rol van de intern begeleider naar regisseur van de zorg. In deze rol houdt de intern begeleider het overzicht. Leerkracht, leerling, specialist en ouder werken samen om het onderwijs voor de leerling optimaal te maken.

De Stelberg is een grote school waar veel kennis aanwezig is en ingezet wordt. De drie gebouwen zorgen voor een fijn, veilig en vertrouwd gevoel bij leerlingen en leerkrachten.  De manier van werken op De Stelberg zorgt er voor dat het een school is waar leerkrachten graag werken en waar de leerlingen goed onderwijs krijgen.

Simone Treffers (directeur): ‘Wij zijn enorm trots op de kinderen en onze collega’s. Het is de kers op de taart voor het harde werken. We gaan hier natuurlijk mee door om de kinderen het beste onderwijs te kunnen geven!’

De Stelberg mag zich met recht en vol trots een excellente school noemen!

      

Op de foto overhandigt Rolf van den Berg (CvB Kind en Onderwijs Rotterdam) het blauwe Excellente koffertje aan Simone Treffers (directie De Stelberg) en natuurlijk is er taart om te vieren!

Op de foto bovenaan het artikel: Renatha Neelemans, Simone Treffers en Sander Laan (directie De Stelberg).

 

In de media:
https://www.onderwijsinspectie.nl/actueel/nieuws/2022/01/24/55-scholen-krijgen-het-predicaat-excellente-school

https://onderwijs010.nl/rotterdam-heeft-er-vier-excellente-scholen-bij/

https://www.ad.nl/binnenland/na-twee-jaar-weer-scholen-bekroond-met-titel-excellent~ab00f25a/

 

Comments are closed.