Ga naar hoofdinhoud

Ouderinitiatieven

Op enkele scholen van Kind en Onderwijs Rotterdam is een z.g. “Ouderinitiatief”, waarbij een groep ouders en aanstaande ouders zich verbindt aan de school om gezamenlijk zorg te dragen voor een “gemengde school”
Met name in de wijk Kralingen zijn deze ouderinitiatieven zeer succesvol gebleken en zijn op de Nieuwe Park Rozenburgschool en de Arentschool steeds meer volledig gemengde groepen ontstaan. Bij beide scholen wordt een z.g. gescheiden wachtlijst gehanteerd waardoor voldoende ruimte wordt gewaarborgd voor kinderen uit z.g. kansarme als kansrijke milieus.
In het Oude Noorden zijn succesvolle ouderinitiatieven ontstaan bij de Juliana van Stolbergschool (Liskwartier) en De Fontein (Hoyledestraat).

Duaal traject ‘Opleiden in school’

Op een groot aantal scholen van Kind en Onderwijs worden studenten van pabo-3 en -4 als onderwijsassistent benoemd in een duaal opleidingstraject. Als medewerker van de school volgen zij een deel van hun opleiding tot leraar basisonderwijs aan de pabo van Hogeschool Inholland en 3 dagen per week worden zij intensief getraind en begeleid binnen de school.
Het duaal opleidingstraject is zeer succesvol gebleken en één van de landelijke Dieptepilots voor Opleidingsscholen van het ministerie van OCW.

Voor meer informatie email: s.kamphuisen@kindenonderwijsrotterdam.nl

Back To Top